E-lugeri uuendamine

"Shantaram" Robert Gregory Davis

 Üks parimaid raamatuid, mis mu kätte on sattunud oli Shantaram. Ma enam ei mäletagi, kuidas see konkreetne teos minuni jõudis ja kus riigis. Vist oli Itaalias raamatupoes seigeldes, aga vabalt võis olla ka Austraalias. Tõeliselt megaäge teos. Lugesin ta läbi paar aastat tagasi, aga siiani on mõned kohad helgelt meeles. Millest see raamat siis räägib? 

Tegemist on siis välja mõeldud autobiograafiaga, mingi osa on Roberti enda lugu, mõned osad on väljamõeldised. Tõsi on see, et19 aastasena pannakse ta vangi Austraalias, süüdistatuna mitmeis relvastatud röövides. Kuid mingi ime läbi suutis ta plehku panna! Põgenes Indiasse valenime all ja pani seal püsti ägeda elu kümneks aastaks, enne kui ta avastati ja pokri pisteti uuesti. 
Mumbais kohtub ta Prabakeriga, kellest saab tema hea sõber ja giid. Väga kihvt tegelinski on temagi Lindsay kõrval. Vahe peal tundub veidikene naiivne, aga samal ajal kaval kui rebane. 
Prabaker annab Robertile uue nime Linbaba. Koos külastatakse Prabakeri kodulinna, kus Robert saab uue hüüdnime Shantaram, mis tähendab Jumala rahu meest. 
Nad seiklevad koos, neid röövitakse, nad lähevad elama slummi, kohtutakse mitmete väljamaalastega, Bollywoody näitlejatega. Elu on kirev nagu Indias ikka. 
Samuti on raamatus ka veidikene armastust. Roberti ellu saabub müstiline Karla, kes keerab Roberti elu peapeale. Ei saagi aru, kas tegemist on armastusega või mis nende vahel toimub. 
See raamat on nii kirju! 900 lehekülge, mis lendavad käes. Sa lihtsalt lähed raamatu sisse nii palju, et unustad ära isegi et süüa on vaja või et kell on juba 3 öösel, aga sa ikka loed seda! 
Shantarami, kui sa ta kätte võtad, siis on väga raske teda käest ära panna. 
Kui sa pole jõudnud lugeda, kindlasti soovitan, see on teos mida on pea võimatu käest panna! 





Kommentaarid