E-lugeri uuendamine

Blokk tuli peale

 Mõnikord on lihtsalt kuidagi veider olla. Tahaks lugeda, aga no ei suuda. Vahin praegugi oma lugemata raamatuhunnikut ja mõtlen, et kohe võtan selle raamatu kätte ja hakkan lugema. 

Võib-olla jõuangi selleni, et avan esimese lehekülje ja loen ka paar rida. Aga mis teeb mu aju? Lendab ringi kuskil täiesti vales kohas. Ma isegi ei tea milles ma mõtlen. Avastan end lugemas ühte ja sama lauset kakskümmend korda ning ei saa aru, mis asja see autor ütelda soovib. Ahastus! 

Kuskilt lugesin keskendumisprobleemide kohta. Liiga palju nutikates vidinates istunud? Võib-olla ma liialdan sotsiaalmeediaga ja meme´de lugemisega? Need naljakad pildid, mis facebookis ja instas ringi liiguvad on päris head. 

Vot ja nüüd ongi kaputt! Keskendumisprobleemid. Ei jaksagi lugeda? Ei mõistagi enam midagi? 

Aga võib-olla on lihtsalt nii, et raamat pole piisavalt huvitav? Peaks žanri vahetama. Või vähemalt proovima. Või ehk peaks mõnes teises keeles lugema? 

Mis on teie trikid ja nipid, kui tuleb peale niiöelda lugemisblokk? Millega teie end motiveerite? Või olete need õnnelikud, kel sellist asja üldse polegi :)  



Kommentaarid